форекс пазар

Форекс

Водечки брокер во Македонија и регионот – Fortrade

Fortrade како водечки форекс брокер во нашата земја и регионот, работи како дел од Лидер Групата. Лидер Групата е интернационална мрежа на водечки брендови во онлајн тргувањето, која е основана во 2008 година од страна на група финансиски стручњаци и интернет експерти. Fortrade на своите корисници им пружа избор од неколку многу интуитивни платформи за […]

Read More
Форекс

Форекс берза и фазите на нејзиниот развој

Форекс берза или форекс настанал како скратеница од англискиот зобр Foreign Ehchange Market, а означува меѓународен израз за пазар на валути на кој се тргува со валутни парови и со други инвестициони инструменти. Форекс берзата функционира во рамките на извршување на секојдневните тргувања на сите светски добра како активност, а исто така и размена на […]

Read More